آموزش مشتری مداری مدرس مدیریت ارتباط با مشتری CRM
آموزش مشتری مداری مدرس مدیریت ارتباط با مشتری CRM
مدیریت ارتباط با مشتری واژهای است که برای توصیف چگونگی تعامل و مدیریت ارتباطات با مشتری به صورت پیشکنشی تعریف شده است. بسیار مهم است که CRM به عنوان یک سیستم در نظر گرفته شود، سیستمی که مشخص میکند چه گونه با مشتریانمان کار کنیم، چه گونه مشکلاتشان را حل کنیم، آنها را به خرید محصولات و خدمات شرکتمان ترغیب کنیم و با آنها تعاملات مالی داشته باشیم. به عبارت دیگر، CRM شامل کلیه جنبههای ارتباطات و تعامل با مشتریان و کاربران میشود.
مسایل اندکی در دنیای اقتصاد جدید مطرح شدهاند که مثل مدیریت ارتباط با مشتری مباحث و نگرانیهای قابل ملاحظهای را برانگیخته باشند. یکی از واقعیتهای جالب در مورد CRM این است که با وجود نرخ بالای شکست این سیستمها که حدود 60% سیستمهایی میشود که توسعه یافتهاند، شرکتها و سازمانها همچنان در پی خرید آن هستند.[1] گرچه انتظار میرود که بازار نرمافزار CRM از 7 میلیارد دلار در سال 2000 به 23 میلیارد در سال 2005 برسد، نتایج نشان میدهد که 30 تا 50 درصد پروژههای CRM اهداف شرکت را برآورده نمیسازند و با شکست روبهرو میشوند و 20 درصد آنها حتا به روابط با مشتری صدمه میزنند. [2]
اگر فناوری و پیادهسازی آن با این نرخ شکست میخورد- با نرخی بیش از 20% بالاتر از حالت معمول سیستمهای فناوری اطلاعات- چرا آنها به تلاش در زمینهی پیادهسازی این سیستمها ادامه میدهند؟ دلیل آن این است که سیستمهای موجود، واقعا خوب کار می کنند و CRM از فناوریهایی است که هیچ سازمانی نمیتواند بدون آن کار کند. در واقع سازمانها به این نتیجه رسیدهاند که برای حفظ بقا و ماندگاری خود در این بازار لازم است هر چه سریعتر خود را با این تغییرات مستمر هماهنگ کنند و به بیان دیگر به صورت آیندهنگر، مبتنی بر بازار و بر اساس دانش روز به فعالیتهای خود ادامه دهند. استفاده از سیستمهای اطلاعات کارا و یکپارچه که بتواند همهی فعالیتها و وظایف موجود در یک سازمان را زیر پوشش قرار داده، اطلاعات لازم و ضروری را به موقع در اختیار استفاده کنندگان آن قرار دهد، یکی از ابزارهای مفیدی است که سازمانها برای افزایش قابلیتهای خود، بهبود عملکرد، تصمیمگیری بهتر و دستیابی به مزیت رقابتی از آن استفاده میکنند. امروزه با پیشرفت فناوری اطلاعات، سیستمهای نوینی تولید شده است که میتواند توان سازمان را در کاهش هزینههای داخلی، تعامل بهتر با محیط و در نهایت به دست آوردن سود یاری رساند. یکی از این ابزارها "مدیریت ارتباط با مشتری" است. هدف CRM این است که سازمان را در تعامل و حفظ مشتریان یاری رساند.
همان طور که در بالا بدان اشاره شد، مفهوم CRM به نیازهای امروزی مدیران برای رقابت پاسخ میدهد ولی در عین حال گزارشهای بسیاری مبنی بر شکست CRM وجود دارد که شرکتها را برای سرمایهگذاری در این مورد به شک وا میدارد. پتانسیل بالای "مدیریت ارتباط با مشتری"، با عدم اطمینان ناشی از شکستهای قبلی همراه است که این امر، لزوم تعیین عوامل موثر بر CRM برای به کارگیری آن را مطرح کرده است.[3] به علت تفاوتهایی که سیستم CRM با دیگر سیستمهای اطلاعات، این سیستم ریسکهایی دارد که اگر پیش از پیادهسازی آن، سازمان برای رویارویی با آن آماده نشود، دچار اختلال شده و پروژه با شکست روبهرو میشود. این ریسکها عبارتاند از:4] [
1- کاربران سیستم:
گرایشها و نحوهی تفکر فروشندگان و کاربران این سیستم با سیستمهای دیگر متفاوت است و کار پیادهسازی و آموزش این سیستم را دچار اختلال میکند.
2- فرآیندهای مورد استفاده:
نسبت به سیستمهای تولیدی و مالی فرایندهای مورد استفاده در فروش، بازاریابی، خدمات به مشتری و دیگر اجزای چرخه حیات مشتری کمتر حالت تعریف شده و ثابت دارند و نظم و اشتراک کمتری در بخشهای مختلف کسب و کار و نیز میان شرکتهای مختلف در یک صنعت در این زمینه وجود دارد. همچنین مدیریت سازمانها معتقدند که فرایندهای CRM باید برای به دست آوردن مزیت رقابتی متفاوت باشند و اگر چه این امر صحیح است، موجب پیچیدگی پیادهسازی این سیستم میشود.
3- سرعت تغییر:
استادمدیریت ارتباط با مشتری CRM
مدرس مدیریت ارتباط با مشتری CRM
تدریس مدیریت ارتباط با مشتری CRM
مشاور مدیریت ارتباط با مشتری CRM
مشاوره مدیریت ارتباط با مشتری CRM
مدرس بازاریابی سخنران بازاریابی استاد بازاریابی تدریس بازرایابی معلم بازاریابی
بهزاد حسین عباسی
مدرس اصول و فنون مذاکره زبان بدن
معلم اصول و فنون مذاکره زبان بدن
استاد اصول و فنون مذاکره زبان بدن
سخنران اصول و فنون مذاکرات تجاری زبان بدن و مدرس مدیریت استاد مدیریت ارتباط با مشتری CRM
مدرس بازاریابی
معلم بازاریابی
مدرس برند
مدرس فروش برندینگ مدرس اصول و فنون مذاکره زبان بدن
مدرس مدیریت ارتباط با مشتری
هماهنگی جهت برگزاری سمینارهای سازمانی
مدیر برنامه ها جواد حسنی
09372202257
9197685104
جهانیسازی بازارها، فشارهای داخلی برای رقابت، تغییر سریع موقعیت بازار، نرخ تغییر را برای کاربران سیستمهای CRM افزایش میدهد. محققان معتقدند که نرخ تغییری که پیاده سازان سیستمهای CRM با آن مواجهاند از دیگر عوامل بیشتر است.
4- سیاستها و صاحبان امتیاز:
سیاست در این زمینه سازمانی نقش عمدهتری را در پویاییهای سازمانی نسبت به دیگر بخشهای سازمان بازی میکند. این امر بر دامنه و نرخ تغییر تاثیر میگذارد.
5- نیاز به سیار بودن "Mobility"
سیستمهای CRM متمرکز بر فروش، به طور معمول از کانالهای مختلف فروش مثل ایننترنت، فروش از راه دور، شرکای کسب و کار و نیروهای فروش سیار استفاده میکنند و هم از نظر فناوری و هم از نظر مدیریت به سیار بودن نیازمند هستند. این مساله، مهمترین تمایز سیستمهای CRM نسبت به دیگر سیستمهای اطلاعات است.
6- اعتماد بیش از حد به متدولوژیهای ثابت نشده:
از آن جا که سیستمهای CRM جدید هستند و هنوز متدولوژی منحصر به فردی برای توسعهی آنها وجود ندارد، در مورد به کارگیری متدولوژیهای نامناسبی که در مورد سیستمهای مالی و ERP استفاده میشوند با ریسک مواجه هستند.
7- نیاز به دوباره کاری:
مسایل دوباره کاری که توسط هوسون و مک آلپین (1999) تشریح شده است به طور کلی به توسعه کلیه سیستمهای نرمافزاری برمیگردد، با این استثنا که سیستمهای شکست خورده و غیر کارکردی اثر بیشتری بر محیط CRM میگذارد.
8- بودجه ناکافی:
تعدادی از مطالعات، اختصاص نیافتن بودجهی مناسب به سیستمهای CRM را مورد توجه قرار دادهاند، این مورد ناشی از برآورد غلط هزینههای مهندسی مجدد فرآیندها، مسایل پیشبینی نشده و حتا پایین آوردن هزینه جهت شروع به کار پروژه است.
بنابراین اهمیت انجام تحلیلی عمیق از آمادگی شرکت برای به کارگیری CRM و بهبود آن ضروری به نظر میرسد. این ارزیابی پاسخهای مفصلی به دو سوال اساسی است: آمادگی جاری شرکت برایCRM به چه میزان است؟ و چه تغییراتی باید برای بهبود و ارتقای CRM در شرکت انجام شود؟
به نظر میرسد بخشی از شرایط، موقعیتها و چالشها منجر به موفقیت یا شکست نهایی یک فعالیت CRM میشود، بنابراین قبل از اینکه از منابع کمیاب سازمان در چنین فناوری پرخطری سرمایهگذاری شود، مدیریت باید به دنبال ابزاری باشد تا عدم اطمینانCRM را کاهش دهد.[5] اگر چه تحقیقات گستردهای در مورد عوامل حیاتی موفقیت در مورد به کارگیری IT، توسعه و پیاده سازی سیستمهای اطلاعات و مدیریتIT انجام شده است، نیاز است تا این عوامل برای تعیین سطح بلوغ CRM و جایگاه سازمان در زمینه CRM نیز تعیین شده، مسیر پیشرفت و بهبود آن ارایه و با شناخت بیشتر سازمان راه رسیدن به سطوح بالاتر بلوغ با هزینهی کمتر طی شود.
یکی از دلایل نرخ بالای شکست CRM در سازمانها، این است که شرکتها تنها از منظر تکنولوژیکی به آن مینگرند و این امر موجب میشود تا به عوامل اساسی دیگر برای موفقیت آن توجه کمتری داشته باشند. اما علاوه بر عوامل تکنولوژیکی و نرمافزاری CRM، عوامل دیگری نیز دخیل هستند که سازمان باید در زمینهی همهی آنها مورد توجه قرار گیرد و تقویت شود، بدینجهت، ارزیابی جایگاه CRM باید به عنوان نقطهی شروع یا ادامه و بهبود فرایندهای CRM مورد توجه قرار گیرد.[6] این ارزیابی رهنمودی کلی ارایه و تعیین میکند که شرکت بر اساس عوامل مورد نظر مدل در کجا قرار گرفته است و میزان بلوغ آن تا چه میزان بوده و مسیر آیندهی آن به کدام سمت است. این مدل تفاوتهای نهفته شرکت برای به کارگیری موثر CRM را بررسی میکند و به شرکت کمک میکند تا بر اساس نتایج به دست آمده، خود را برای اجرای موفق CRM آماده و سپس به سرمایهگذاری در چنین فعالیت خطیر و مهمی اقدام کند. اهمیتی که این موضوع دارد این است که سازمانها درک روشنی از هر سطح بلوغ پیدا کرده و منافع سرمایهگذاریهای آیندهی خود را درک میکنند. به عبارت دیگر با این مدل سنجش، سازمانها میتوانند، دید روشنی از گزینههای بالقوه CRM و اولویتهای دقیق پیدا کنند.
برای سنجش بلوغ سازمانها در زمینه CRM، مدلهای مختلفی وجود دارد که اکثریت آنها از مدل بلوغ CMM که در تعیین بلوغ فرآیند تولید نرمافزار به کار گرفته میشود، الگوبرداری کردهاند. در یک نمونه از این تحقیقات، براساس شاخصهای تعیین شده، میزان بلوغ سازمانها در شش سطح طبقهبندی شده است که در شکل زیر مشاهده میشود و شامل این موارد است:
سطح صفر: تمرکز بر شماره حساب و عضویت مشتری
سطح 1: تطبیق با تمرکز بر مشتری
سطح 2: درک نیازهای مشتری
سطح 3: شناخت مشتریان
سطح 4: مرور و بهبود تعاملات
سطح 5: تعامل بهینه